Cum este diagnosticata si tratata parodontoza in cadrul cabinetului de stomatologie sector 6
Una din cele mai frecvente afectiuni cu care se confrunta pacientii clinicii de stomatologie din sector 6 si care necesita tratament adecvat este parodontoza. In caz contrar pacientii risca pierderea dintilor. Parodontoza apare la orice varsta, incepand cu cea a adolescentei si se manifesta ca urmare a netratarii la timp a gingivitei, ca urmare a neefectuarii detartrajului de doua ori sau macar o data pe an, ca urmare a unei igiene dentare precare sau a mostenirii genetice. Dintii afectati de parodontoza sunt de obicei pierduti fie mai lent, fie intr-un timp scurt, in functie de stadiul bolii.
Cauzele si tratamentul parodontozei stabilite de specialistii clinicii de stomatologie din sector 6
Infiltrarea bacteriilor in smaltul dentar reprezinta principala cauza a aparitiei parodontozei. Uneori este nevoie de extractii dentare, alteori dintii si maselele pica singuri. Bacteriile sunt cele responsabile de aparitia parodontozei, producand toxine si acizi ce ataca dinti si gingiile. Tartrul, rezidurile alimentare favorizeaza formarea placii bacteriene, iar bruxismul si mestecatul insuficient al alimentelor intensifica si accelereaza procesul inflamator, precum si unele boli cronice.
De la identificarea primelor semne de debut ale parodontozei, de la mancarimile gingivale si schimbarea culorii gingiilor, pacientii ar trebui sa se prezinte la medic. In cazul in care simptomele nu sunt tratate si pacientii amana vizita la cabinet, atunci se formeaza “buzunare” gingivale cu secretii purulente. Tratamentul parodontozei depinde de stadiile bolii.
Medicii specialisti de la Plazadent.ro trebuie sa inlature cauzele inflamatiei, sa distribuie incarcatura mecanica pe toata suprafata arcadelor dentare, sa ia masuri pentru excizarea buzunarelor gingivale si infraosoase si sa recomande pacientilor respectarea unor masuri de igiena sporite. Gingivita netratata duce la parodontoza, iar pacientii se trezesc pusi in fata faptului implinit: pierderea, rand pe rand, a dintilor afectati.
Extractii dentare | stomatologie din sector 6 | Plazadent.ro
Fara doar si poate, pe langa placa bacteriana, si varsta este una din cauzele aparitiei parodontozei, fumatul si mestecatul de tutun, factorii genetici, stresul sau consumul de medicamente ce favorizeaza aparitia parodontozei precum contraceptivele orale, antidepresivele si medicamente cardiovasculare. Bruxismul sau scrasnitul din dinti constient sau inconstient si boli sistemice precum diabetul, artrita reumatoida si bolile cardiovasculare, dar si obezitatea si nutritia deficitara pot determina aparitia gingivitei si ulterior a parodontozei.
In urma unui examen fizic si a unei radiografii complete, medicii specialisti pot recomanda pacientilor ce sufera de parodontoza o metoda de tratament adecvata. Fie ca este vorba de parodontoza agresiva, cronica, necrotizanta sau ce apare ca manifestare a bolilor sistemice, parodontoza este un semnal de alarma care ar trebui sa trimita pacientii de urgenta la medic.