Broasca testoasa ca animal de companie
Broasca testoasa este un animal de companie preferat pentru cei care sunt gata sa aprecieze frumusetea de la distanta, fara prea multe alintari. Reptilele sunt animale ideale intr-o familie cu copii la scoala, dar nu pentru o gospodarie cu copii foarte mici. Cei mici sunt adesea neindemanatici si o pot scapa, uita sa o hraneasca sau sa se spele pe maini dupa ce au atins-o.
De asemenea, inainte de incepe aceasta aventura exotica, proprietarii trebuie sa cunoasca cateva lucruri de baza despre ingrijirea unei testoase.
Testoasele traiesc mult
Amplasate intr-un mediu cu temperatura optima, umiditate, lumina UV si o dieta echilibrata, broastele testoase traiesc zeci de ani. Uneori, aceste reptile supravietuiesc proprietarilor lor si mai multe generatii au grija de ele – un fel de legamant familial.
Testoasele sunt purtatoare de salmonella
Salmonella este un tip de bacterie care locuieste in mod normal in tractul digestiv al majoritatii reptilelor, inclusiv broaste testoase. Din cand in cand aceste bacterii sunt excretate in fecale.
Bacteriile reprezinta un pericol pentru cei din jur. Salmoneloza se exprima prin episoade severe de diaree si varsaturi. De aceea este foarte important ca toti cei care ating broasca testoasa si habitatul ei sa se spele bine pe maini. Trebuie pusa o sticla de dezinfectant langa terariul animalului – pentru a reaminti familiei sa isi curete mainile, inclusiv copiii.
Testoasele de apa au nevoie si de uscat
Desi isi petrec timpul inotand, aceasta specie are nevoie de o zona pentru a sta si a se usca. Aceasta poate fi o bucata de piatra in terariu pe care broasca sa se urce si sa stea.
Nu trebuie uitate legumele
Animalul exotic are o nevoie specifica de cantitati mari de vitamina A in dieta, deoarece nu poate produce acest tip de vitamina. Cele mai optime surse de vitamina A sunt legumele – verde inchis, rosu, galben si portocaliu. Fara vitamina A in dieta lor, broastele testoase vor prezenta simptome ale pleoapelor umflate si a vederii reduse.